Barnmöbler för alla

Spjälsäng


Går du i väntans tider och önskar att barnet kunde komma idag och inte om fem veckor? Många höggravida räknar dagar, timmar, ja till och med minuter fram till den beräknade ankomsten. Men faktum är att barnet sällan kommer på just den dagen. Så varför inte ägna din tid åt något mer konkret medan du väntar? Som att leta efter en spjälsäng till exempel.

Idag finns det ett stort utbud av barnmöbler såsom barnsängar på marknaden så ibland kan det vara svårt att välja. Men det viktigaste när du väljer spjälsäng är att den är trygg och säker. Det finns några kriterier som sängen bör uppfylla för att klassas som säker. Sängen måste exempelvis stå stabilt på marken och vara svår att välta. När ditt barn blir äldre kommer det att försöka klättra ur sängen och då gäller det att sängen inte faller omkull. Kontrollera att sängen har höj och sänkbar långsida och justerbar botten. I början kommer du antagligen lyfta barnet mycket fram och tillbaka på grund av amning och för att barnet vaknar ofta.

Då är det praktiskt om du kan fälla ner långsidan och lyfta över barnet. Att sängen ska ha justerbar botten är viktigt så att du skonar din rygg och inte lyfter för djupt. Se också till att köpa ett spjälskydd samtidigt som du köper säng. Det finns nämligen risk för att barnet fastnar mellan spjälorna. Spjälskydd bör användas fram till 6 månaders ålder. Kontrollera även att sängen är märkt med både varumärke, tillverkare och den så kallade EU-standarden. Idag finns det nämligen en europeisk standard med vissa säkerhetskrav som sängen måste uppfylla för att kunna erhålla en märkning.

Billiga spjälsängar på nätet

Hos Lännamöbler finns ett stort utbud av spjälsängar som kan vara värda att titta på. Ta till exempel den snygga och praktiska sängen ”Cot two”. Långsidan går enkelt att höjas och sänkas och även bottenplattan kan ändras till två olika lägen. Sängen går att få både i vit och svart. Ett smart alternativ kan också vara att köpa växasängen ”Brio sleep”. Den kan användas från att barnet är nyfött och upp till 7-års åldern. En praktisk lösning om du vill slippa köpa två sängar! Sajten babykul.se har också ett stort utbud av sängar. Sängen ”Troll romantica” har exempelvis en utdragbar låda underst vilket är bra sätt att förvara barnets kläder på så att du lätt kommer åt dom. Om du har begränsad budget hittar du även billiga barnsängar av bra kvalitet på IKEA. Den billigaste varianten ”Sniglar” kostar bara 400 kronor och har en sängbotten som kan monteras i två olika lägen. Läs mer om billiga barnmöbler.

Om letar efter exklusivare varianter av barnsängar kan du exempelvis titta på Babylands hemsida. Här finns den eleganta spjälsängen ”Stokke sleepi valnöt” som till skillnad mot många andra sängar har en rund, oval form. Sängbottnen går att ställa in i fyra olika lägen och du kan enkelt flytta sängen eftersom den har hjul. Vill du piffa till sängen ytterligare finns också möjlighet att köpa ett stativ till sänghimmel i samma material!